Hverdagen

Boligerne

Askov Møllehus har 18 lejligheder af forskellig størrelse/indretning:  toværelses med bad/toilet og tekøkken og  et- eller toværelses med bad/toilet på gangen.

Lejlighederne er fordelt i 4 bygninger, bl.a. den gamle møllegård fra 1765 og det gamle bageri. I disse bygninger er også fællesarealer med bl.a. dagligstuer og køkkener, hvor beboerne selv kan lave mad, hvis de ønsker at spise for sig selv.

Herudover en bygning med fælles spisestue, storkøkken, vaskeri, personalekontorer m.m.

Vi lægger stor vægt på, at fællesrum er så hjemlige som muligt, så stedet ikke fremstår som en institution.

Arbejdsområder og tjanser

Når man flytter ind på Askov Møllehus, forpligter man sig til at være en del af stedets drift, dels i arbejdsområderne, dels i form af daglige ”tjanser”.

Der er 4 arbejdsområder, man som beboer kan vælge imellem 2 gange om året:

  1. Haven, hvor der både er arbejde i køkken- og frugthaven, pasning af vores dyr, græsslåning af vores mange plæner (vi har havetraktorer!) og forskellige uden- og indendørs vedligeholdelsesprojekter.
  2. Køkkenet, hvor man er med til at tilberede hovedmåltiderne, bage brød og kager og sørge for at køkkenet altid fremstår rent og pænt, så vi kan leve op til Fødevarestyrelsen krav (vi har en Elite smiley)
  3. Rengøringen, hvor vi sørger for at fællesarealerne altid er pæne og rare at opholde sig i.
  4. “Stien”, vores kreative værksted, hvor man kan væve, fremstille smykker, sy, lave diverse papir-/stofpynt til højtiderne, strikke/hækle eller lave keramik i vores nye keramikværksted og hvad der ellers er ønsker om. Produkterne, der fremstilles i Stien kan købes, bl.a. ved vores årlige julestue.

I alle arbejdsområderne tilpasses arbejdsopgaverne efter den enkeltes evner og formåen.

Der arbejdes 2 timer formiddag og 2 timer eftermiddag (incl. pause), mandag, tirsdag formiddag, torsdag og fredag. Tirsdag eftermiddag har beboere fri bortset fra én tirsdag om måneden hvor der er beboermøde. Onsdag er der kontakttid enten formiddag eller eftermiddag sammen med kontaktperson (se Daglig struktur under Målgruppe).

Alle beboere har en daglig tjans. Det kan være at hjælpe med morgenmaden, opvask efter måltider/kaffe, tørre borde af/feje gulv efter måltiderne o.lign. En tjans tager som regel ca. 10-15 min.

Nyheder og aktiviteter

Uldplaider til salg! Plaiderne er specialfremstillet af ulden fra vores egne får, spundet på Hjeltholts Uldspinderi og produceret hos Acondria Plaidfabrik i Herning. De er meget lækre og bløde. Pris: 550 kr.